Inspirerende voorbeelden
Fijn dat je een leuke actie wil organiseren voor de 10-daagse! Maar hoe begin je er nu aan, waar moet je op letten en op welke manier zet je je actie in de kijker? Wij vroegen enkele partners naar hun geheimen. Laat je inspireren door hun voorbeeld en maak van je actie een ongezien succes!
Op zoek naar nog meer inspiratie? Neem dan zeker een kijkje in onze inspiratiegids.
Of heb je zelf inspiratie die je graag wilt delen? Neem dan met ons contact op.
Inspiratiedag Veerkrachtig in de GGZ
De expertisecentra Resilient People en Health Innovation van de Hogeschool UCLL boden 8 interactieve workshops aan rond thema’s: patiëntparticipatie, perinatale veerkracht, veerkracht bij kinderen en jongeren, morele stress, suïcidepreventie en open dialogue.
Beleef
Breed publiek
De natuur blijft gewoon z’n gangetje gaan: dat kan troost bieden
Lief Cuyvers is dol op groen: ze neemt regelmatig mensen mee op veertocht. Wandelen in de natuur is een probaat middel tegen stress, vindt ze. Wij vroegen de educatief medewerkster van Vormingplus Gent-Eeklo naar het succesrecept van een veertocht.
Volwassenen
Beweeg
Breed publiek
Marktactie Herentals
De gemeente Herentals stond met een kraampje op de vrijdagmarkt en nodigde partners die rond geestelijke gezondheid werken uit om mee te doen. Het kraampje werd aangekleed met banners, affiches, vlaggenlijnen, … Er werden complimentenbandjes, gevoelsbuttons, flyers,… uitgedeeld aan de bezoekers.
Volwassenen, Ouderen
Kijk
Breed publiek
City Safari Reversed
Eerste Hulp bij Jeugdwerk organiseert twee maal per jaar de ‘City Safari’. Een wandeling met jeugdwerkers langs verschillende welzijnsorganisaties in Antwerpen. Dit jaar koos EHBJ ervoor het concept om te draaien. Een groep van vijftig welzijnswerkers gingen tijdens de ‘City Safari Reversed’ langs bij een zestal Antwerpse jeugdwerkingen.
Kinderen & jongeren
Verbind
Breed publiek
Onze actie is helemaal uit de hand gelopen: we hebben zelfs een polonaise ingezet!
Speeddating is niet iets wat je verwacht tijdens de 10-daagse van de geestelijke gezondheid. Toch koppelde Ann Opgenhaffen van het Welzijnshuis in Sint-Niklaas, samen met de werkgroep Samen Veerkrachtig*, maar liefst 60 mensen aan elkaar. Stonden nog op de agenda: een dansvoorstelling, een spreukenactie en geestelijk gezonde wandelingen. Voldoende stof voor een inspirerende babbel.
Breed publiek
Eenzaamheid kan je niet met een telefoontje oplossen
Een kampeerstoeltje. Meer had Jolien Coemans niet nodig om mensen tijdens corona uit hun isolement te halen. De buurtopbouwwerker uit Beringen organiseerde ook pleinbabbels, ongedwongen bijeenkomsten waarop mensen elkaar kunnen ontmoeten.
Verbind
Breed publiek